Okul günlerimiz, gençlik yıllarındaki anılarımız ...

Merhaba, yazılarımı paylaşabilirsiniz, sonuçta paylaşmak için yazıldılar... Ancak lütfen emeğe saygı gösterin, isimsiz kullanılmalarına müsade etmeyin.

İlginize teşekkür ederim.


Şirin bir ilçemiz: Çatalca - Mayıs 2011


Ülkemiz o kadar güzel ki!

Her yerini görmek, her karışını gezmek istiyoruz. Artık sıcak havalar da kendini iyiden iyiye gösterdi. Mayıs'ın içinde bir gün, hemen yakınımızdaki Çatalca'ya doğru yola çıkıyoruz.

Çatalca, İstanbul'a 45 km mesafede. Otoyoldan giderek, ilçe merkezine varıyoruz.

Çatalca, Osmanlı döneminde sayfiye yeri olarak kullanılmış. Merkez nüfusu 17.000. Trakya'nın kapısı. Sefere çıkan padişahlar, mutlaka Çatalca'da kamp kuruyor. Çatalca tarihinin %90'ının, hala yer altında olduğu söyleniyor. Her kazıda, inanılmaz eseler, gün yüzüne çıkıyor.

"Topuklu çeşme"de aracımızdan iniyoruz. Gezimizin bundan sonrasını yürüyerek yapacağız. Kaleiçi'ni gezeceğiz.


Kaleiçi, iki büyük mahalleye ayrılmış. Bir bölümü Müslüman mahallesi; bir bölümü Hırıstiyan mahallesi. Kaleiçi, mimari yapısını korumuş. 15 sene öncesine kadar, Arnavut kaldırımları da varmış. 15 yıl önce, yeni bir düzenleme yapılmış; kaldırım taşları atılmış. Oysa, bu taşlar, Bergama'dan çıkan granitten yapılmış.


Birinci Balkan harbinde, Bulgarlar, Çatalca'ya kadar gelmiş. Hırıstiyan mahallesine dokunmamışlar. Müslüman mahalleleri çok hasar görmüş. Mübadele Müzesi'nin binası, eskiden bir tavernaymış. Restore edilmiş. Müzeye dönüştürülmüş. Müze, pazartesi hariç, her gün gezilebiliyor.


Müzede, eski elbiseler, notalar, tarihi kartpostallar, bir"kara tuğla", küpler, ... var. "Gülcemal" vapurunun maketi ilgimizi çekiyor. Mübadillerin taşınması, büyük ölçüde Seyri-i Sefain idaresine ait gemilerle yapılmış. Gülcemal gemisi, belleklerde silinmeyen bir iz bırakmış.


Kaleiçi'ni gezmeye devam ediyoruz. Jandarma Komutanlığı olarak kullanılan binaya geliyoruz. Geçmişte bu bina, rahibe okulu olarak kullanılmış. Geçtiğimiz yola "Papaz yolu" deniyor. Kilise, daha aşağılarda. Papazlar, papaz yolundan giderek, kiliseye geçiyor.

Bu binanın üzerinde, eskiden büyük bir çan varmış. Mekanizmasının altından olduğu söyleniyor.


Çatalca, erguvanlarıyla meşhur. Mayıs ayındayız. Her taraf erguvan dolu. Erguvanlar Mayıs ayında açmasına rağmen, "Erguvan Festivali" Temmuz'da yapılıyor.


Ferhat Paşa camiine geliyoruz. Camii, Mimar Sinan'ın bir eseri. Halim Giray'ın mezarı da burada. Hemen öyküsünü anlatalım. Fatih Sultan Mehmet, döneminde "Kardeş katli vaciptir" demiş. Kırım Hanlarından Halim Giray, Çatalca'ya gelmiş. İkinci İbrahim'in bir türlü oğlu olmuyor. Halim Giray, beklemeye başlamış. İkinci İbrahim'in oğlu olmazsa, o iktidara gelecek. Neden sonra, İkinci İbrahim'in oğlu oluyor. Halim Giray da Çatalca'da kalıyor. Mezarının Ferhat Paşa camiinde olduğu söyleniyor.

Vakit öğlen oluyor. İyice acıkıyoruz. Çatalca'nın yöresel yemeklerinden tadıyoruz. Petro (tavuklu, cevizli, sarmısaklı, yoğurtlu, bir tepsi yemeği); Pita (tepsi böreği; pırasalı, kıymalı, peynirli çeşitleri var); Dilme (bir çeşit tatlı. Tepside hazırlanıyor. Karadenizlilerin Laz böreğine benziyor. En önemli farkı, bunun üçgen değil, tepside olması) yiyoruz.


Yemekten sonra, araçla, "Alaiye Şehitliği"ne geliyoruz. Birinci Balkan harbinde, bir tabyanın tamamı, tam 657 kişi, 1 mermi bile atamadan burada şehit olmuş.


Öyküsü çok acıklı. Askerler, köylülerden süt alıyorlar. Parolayı, süt getiren köylülere vermişler. Köylünün biri, parolayı Bulgarlara vermiş......

Ertesi gün, intikam alınmış ama olanlar 657 askerimize olmuş.

Çatalca'nın köylerini gezmeye devam ediyoruz. Kalfaköy'e geliyoruz. Suyu meşhur. Kalfaköy, Bizans imparatorluğu döneminde kurulan ilk Türk köyü.


Sırada 600 yıllık Halife köyü var. Şeyh Sinan camiini, türbesini, hamamını, çeşmesini geziyoruz. 1400'lü yıllarda yapılmışlar. 600 yıllık geçmişleri var.


Şeyh Sinan türbesinin bakımını, oldukça yaşlı bir köylü yapıyor. Camii, kullanıma açık değil. Özel izinle içini geziyoruz.


Camii, çeşme, hamam ... hepsi bir külliye oluşturuyor. Yerleşim yeri çok büyük olmadığı için, medrese yok.


Çeşmenin şimdi suyu akmıyor ama, ihtişamı bugün bile yerinde.


Gözümüz, çeşmenin detaylarına takılıyor. Çok ince bir işçilik var. Bizi geçmiş devirlere götürüyor.


Subaşı köyünden Kabakçı köyüne geçiyoruz. Burada "Han mezarları" var. İlk mezar, İkinci Kaplan Giray'ın (1739-1771) mezarı. Kırım Hanlarından Selim Giray'ın oğlu.

İkinci Kaplan Giray bize şöyle sesleniyor:

" Ah kim gülgonca-i bağ-i Cihandım bir zaman,
Nam aver Gazi-yi Kaplangiray-i Nevcivan "

İkinci Kaplan Giray'ın mezarında şaman izlerine rastlıyoruz.


Yanındaki mezarın işlemeleri ise çok göz alıcı. Bir mermer, nasıl bu kadar işlenebilir diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz.


Han mezarlarının tam karşısında "Tabiat anıtı" var. İki dev meşenin yaşını, en az 250 yıl diye tahmin ediyoruz. Yanılma olasılığımız çok büyük. Daha eski olabilirler.


Kabakçı köyünde bir de "Köy müzesi var. Müze, Seyfullah Oktay'ın eseri. İçeride yok, yok. Bahçesi de dolu.


Müze, dediğimize bakmayın. Bize daha çok bir depo izlenimi veriyor. Nargileler, eski lambalar, tüfekler, Singer dikiş makinaları, daktilolar, lambalı radyolar, ...


Biz müzeyi gezerken, eski günlerden kalma bir 45'lik plaktan çıkan nağmeler, bize eşlik ediyor. Marc Aryan mı istersiniz, Nuri Sesigüzel mi?


Gezimizin son durağı İnceğiz mağaraları. Mağaraların tarihi 2500 yıl öncesine kadar dayanıyor.


Mağaralar iki ayrı bölgedeymiş. Aralarında belirli bir mesafe varmış. Biz, ilk grup mağarayı geziyoruz. Dar bir patikadan tırmanarak, mağaralara ulaşıyoruz.


Buralar, hem Nekropol, hem de yerleşim yeri olarak kullanılmış. Mağaralar, birbirlerine insan yapısı tünellerle bağlı. Mağaralarda, Hırıstiyan keşişler yaşamış. Tavanlarda haç işaretine rastlıyoruz. Bilinçsiz defineciler, her yeri tahrip etmekten hiç çekinmemişler.


Üst kattaki mağaralara çıkmak biraz yürek işi. Ayağımızdaki spor ayakkabılara güvenip, yola devam ediyoruz.


Üst katların manzarası bir başka güzel. Yanından geçtiğimiz akarsu, aşağıda küçük bir dere gibi kalıyor.


Böyle bir mağaradan gün batımını seyretmek, içimizde, tarifi zor duygular uyandırıyor. İster istemez, duygulanıyoruz; hüzünleniyoruz.

Bir gezimiz daha burada sona eriyor ama, ülkemizi gezme isteğimiz hiç bitmiyor.

Yeni ufuklara yelken açmak üzere Çatalca'dan ayrılıyoruz.

8 yorum:

Tamer Yiğit dedi ki...

Diyorum ki keşke ben de emekli olsam...
Aydın Beyciğim harikaydı yine bu anlatımınız..
Tamer Yiğit, 18 Mayıs 2011

Göksenin Sarıoğlu dedi ki...

Aydin’cim iyi gunler,

Dedigin gibi yurdumuz cok guzel (ah su partiler olmasaydi). Bu sene Eylul 22 ile Ekim 31 arasi yurttayim. Bizim buyuk oglan evleniyor onlara yurdu gosterecegim kardesim Gokhan ile. Istanbul’dan baska Trabzon-Sumela, Goreme-Kapadosya, Hattusas-Etiler Konya-Mevlana ve Fethiye’den itibaren Ege sahilleri, Gelibolu etc. Kismetse hem yurtta hic gormedigim yerleri gorecek ve de eger oradalarsa Erdal ve Sedat’I ziyaret edip tekrar Istanbul’a donecegim. Insallah Istanbul’da da bir gun grupla toplaniriz ve size olan hasretimi dindiririm..

Arkadaslar artik planimi biliyorsunuz onun icin kacma yok tamam mi. Hepinize cok selam,

Goksenin Sarıoğlu, 18 Mayıs 2011

Enis Abacıoğlu dedi ki...

Aydın Bey harika geziler,fotoğraflar ve yorumlar çok özendim.
Teşekkürler.
Enis Abacıoğlu, 18 Mayıs 2011

Özlem Şenkoyuncu dedi ki...

Harika... Ne güzel anlatmışsınız... Bizim içinde gezin, görün, yiyin için...Bence her fırsatı değerlendirip bundan sonra bol bol gezin...Bizde sizin sayenizde gezmeden görmüş oluyoruzJ

sevgilerimle

Özlem Şenkoyuncu, 18 Mayıs 2011

Ahmet Yörük dedi ki...

SEVGİLİ AYDIN,YAŞADIĞIN GÜZELLİKLERİ HAYRANLIK VE GIPTA İLE İZLEDİM.KENDİMİ CİĞERCİ DÜKKANINDAKİ KEDİLER GİBİ HİSSETTİM.BENİM DE CANIM VAR , BEN DE İNSANIM.İKTİSAT-70 GRUBU GÜZEL İNSANLARIN TOPLULUĞU,BU GÜZELLİKLERDEN BİZLERİ MAHRUM ETMEĞE NE HAKKIN VAR?ERKEN UYARI SİSTEMİNİ DEVREYE SOKARSAN BİZLERDE MÜSTEFİT OLURUZ.SELÂM VE SAYGILARIMLA..
AHMET YÖRÜK, 18 Mayıs 2011

Müge Ürpek dedi ki...

Merhaba Aydın Bey;

İlk önce ellerinize ve yüreğinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş yazılar ve fotoğraflar gitmeyen bilmeyen bir insan bile bu betimlemelerle ilk fırsatta buraya gelmeyi burayı görmeyi düşüneceği bir kompozisyon. Bloktaki paylaşımlarınızı yazılarınızı okudum çok harika. Bana da özel olarak gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileklerimle.Eşinize de çok selamlar.

İyi günler.

Müge Ürpek, 18 Mayıs 2011

Onur Coşkun dedi ki...

Aydin Bey,

En cok yesilleri sevdim ben, piril piril. Buradahava kapali bu sabah, nem orani artmaya basladi, ekrana bakip da yesillikeri gorunce Mutlu oldum bir an. Bir tatile ihtiyacim var benim.

Onur Coskun, 18 Mayıs 2011

Murat Ersoy dedi ki...

Aydin abi,

Elinize yureginize saglik,tesekkurler.

Murat Ersoy-124, 18 Mayıs 2011

Google
 

Sizlerden Gelenler ;

Sevgili Aydın; ağabeyin Mehmet'in Galatasaray Lisesinden sıra arkadaşıydım. Hatırlayacağını zannediyorum. Ayrıca bir de rahmetli Rahmi Ertin ortak dostumuzdu. Damadım ile kızımın sevgili amcaları idi. Uzun yıllar sonra, Mehmet'le buluştuk. İnşallah seninle de görüşürüz. Anılara Yolculuk siten, çocukluk ve ilk gençlik yıllarımdan, hayallerimde bile unutulmuş güzellikleri yeniden yaşamamı sağladı. Eline ve o güzel yüreğine sağlık. Görüşmek dileğiyle. Sevgiler.


Altuğ İşmen, 1 Mart 2010


----------------------------------------------------


Sayın Aydın Ataberk,


Çok çok güzel olmuş ellerinize ve emeklerinize sağlık. Eski bir İhsan Çizakcalı olarak ayrıca şu anda merhum abeyimin de çizakcanın ilk öğrencilerinden olması dolayısıyla eski Bursa'yı ve okulumu, yazılarınızda tekrar yaşamış oldum. Size minnettarlığımı ve şükranlarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.Saygılarımla


Erhan Kurtulan, Elk.Müh., 17 Aralık 2008


-------------------------------------------------------


Sevgili Aydin,



Muhtesem bir eser yaratmissin. Seni kutlarim. Beni Ekvator Gine'sindeki yamyamlarin arasinda aglatmayi basardin. Saatlerce tek tek butun belgelere baktim. Tombul yanaklarindan opuyor ve seni tekrar kutluyorum. Artik bu birikimleri koyacagimiz bir web sitemizin olmasi gerekiyor. Ben de onu organize edeyim. Senin bu muhtesem birikimlerinle cok guzel bir siteye sahip olacagiz. Yakinda www.gsl97.org aramiza katilacak.



Seni sevgiyle kucakliyorum.



Mahmut Melih Kayahan, 9 Aralık 2008


---------------------------------------------------------


Sizlere tesadufen ogrendigim Sn Aydin ATABERK tarafindan hazirlanmis bir site adresi iletiyorum. İzlemeniz tavsiye olunur, harika bir calisma olmus. Ellerine ve yuregine saglik....


Öznur Dere, 24 Eylül 2008


--------------------------------------------------------------Sevgili Aydın bey, anılara yolculuk Blogunuzu inceledim. İnanılmaz bir şey. Ne çok emek var. Ben sizden daha genç :) olduğum için eskiye ait yazı ve görüntülerin bir kısmını özel yaşantımdan hatırladım ama çoğunu da geçmişe olan özel ilgimden dolayı hatırladım. Çok duygulandım. Ne olur bu yaptıklarınızı daha çok insan duysun, sizi daha çok insan tanısın. Sizi tanıyan bir kişi olmak benim için ne şans. Sizi çok seviyorum. Saygılarımla,


Sıdıka Parlak, 24 Eylül 2008


-------------------------------------------------------------Aydin Bey Gunaydin ,



Ellerinize saglik, soyle bir goz atabildim henuz, ilk firsatta satir aralarinda kaybolmak isterim .



Ozellikle benim icin de sizi tanimak cok buyuk bir sans .



Saygilar, Sevgiler,



Sibel Birçiçek, 25 Eylül 2008


-------------------------------------------------------------Sevgili Aydın ağbey,



Bize tekrar muhteşem bir yolculuk yaptırdın güzel anılara.Ellerine sağlık ağbey bize böyle nefis güzellikler yarattığın için.


Sevgiler, saygılar



Sinan Acarel, 25 Eylül 2008


------------------------------------------------------------Sevgili Kardesim Aydin,



Candan tebrikler! Iyi ki boylesine guzel sunulan ve ozlem degeri yuksek anilarini bir gunlukte topladin ve e-postalarda kaybolmamalarini sagladin.



Daha nice 5000'lere! Gerek icerik gerek sunudaki nitelik ilgiyi kendisi yaratiyor. Ne mutlu bizlere, ayni ailedeniz!



Sevgilerle,


Tuncer Ören (1955), 26 Kasım 2008


-------------------------------------------------------------Aydın Bey günaydın



Sizi kutluyorum. Bu azminiz ve paylaşma isteginiz hiç eksilmesin, artsın….



Selamlar



Mustafa GEYVE, 26 Kasım 2008


---------------------------------------------------------------


GÜNAYDINLAR AYDIN ABİCİĞİM; NASILSINIZ?? "ANILARA YOLCULUKTA" DAHA 10 000'Cİ, 50 000'Cİ , 500 000'Cİ ZİYARETÇİLERE ULAŞMANIZ DİLEĞİYLE. BEN BÜTÜN KALBEMLE İNANIYORUMKİ AYDIN ABİMİN KALEMİNİN YALINLIĞI, SADELİĞİYLE ULAŞILABİLİR. YAZILARI OKURKEN DALIP BİR YERLERE GİTMEMEK İMKANSIZ.. SEVGİLER,SAYGILAR


Şükran Durgan, 26 Kasım 2008


---------------------------------------------------------------Sayin Aydin agabey



Boylesine guzel, degerli bir birikimi bir araya getirdiginiz ve bunu hazine degerindeki bir belgesellige donusturdugunuz için sizi kutlarim. Müzik dersini gösteren fotografta, sag basta yer alan muzik ogretmeni, Almanya'da muzik egitimi gormus, oglu da bir donem unlu bir fagotcu olan rahmetli Enver Haraçci hocamizdir. Karli kis gunlerinde, Ortakoy'de okulun onunden denize girer ve esasli bir sekilde yuzerdi.



Grand Cour'da hocalar maçini gosteren fotografin sag tarafinda en bastaki siyah formali adi yazilmamis ogretmen de, Galatasaray Ilkokulu yavrukurtlari baskurtu ve de 1950'li 60'li yillarda Ortakoy'de ogretmenlik yapmis olan Huseyin hoca'dir.



Saygilar, sevgiler



Turgay Tuna 102, 26 Kasım 2008


------------------------------------------------------------Sevgili Aydin Kardesim,



Gercekten bir "online GS müzesi" yaratmisin, eline saglik ve tebrikler !



Ender Enön ( 94 x1962), 26 Kasım 2008


-------------------------------------------------------------Çok güzel, çok sevindim.. Tebrik ederim Aydın Bey.



Çok çok daha fazla kişiye ulaşması dileğiyle. Çünkü gerçekten çok güzel bir çalışma.



Sevgi ve Saygılarımla



Gizem Ertürk, 26 Kasım 2008


------------------------------------------------------------Sayın Aydın Ataberk,


Doğum yerim Bursa anılarına yaptığım gezintide, sizin de benim gibi halamın gelin gittiği konakta kurulan "Özel Yeni Okul"dan mezun olduğunuzu öğrendim. Yalnız ben 1957 mezunuyum.... Ne yazık ki daha sonra kurulan İhsan Çizakça Kolejinin kapandığını öğrendim. Merhum İhsan ve merhume Süheyla Çizakça'nın ruhları şad ve mekanları cennet olsun!Selamlarımla,


Beyza Üntuna, 28 Kasım 2008


Türkiye Cumhuriyeti, Atina-Pire Başkonsolosu


-------------------------------------------------------------



Sevgili Aydın agabey ;


Henuz sadece ıkı bolumu okudum . Ikıncı bolum ozel ılgı alanıma gıren oyuncaklardı . Gecmıse donup o yokluktakı zenginliklerimizi hatirlamak çok güzel . Bir kez daha tesekkür ederim . Bence oyuncak dostu ve oyuncak müzesinin kurucusu sevgili Sunay Akın'la temasa geçip O'nun da sitene ulaşmasini saglarsan çok mutlu olacaktir .Sevgi ile kalin


Bünyat AKIN(104-106 V.S.), 14 Şubat 2008


------------------------------


Degerli Kardeşim



Erol Günaydın ın arkasındaki ben Mehmet Ali ve yanımda Özer Berkay dan tebrikler,selamlar,sevgiler,ellerinize saglık.Özer Berkay ve ben GSLAAG den ayrıldık,resimde gördügünüz oturan GS a hizmet eden üç kardeşimize madalya ve plaket verdik.Tahminen 40 ın üstünde agabeyimiz,okul müdürümüz Meral Mercan ,kıymetlı GS lılar bu madalya ve plaketleri aldılar. Resim o tören sırasında çekildi.



Bilgisayar kullanmada cok acemiyim,ancak daha çok gencim yaşım 73 yavaş yavaş öğreneceğim...



Lütfen gslaag ye girin,orada devrelere girin,gsl55.free.fr dan hatıralara girin 2 sahife Necdet Mahfi Ayral ın kızı Jeyan hanımefendinin bana hediye ettiği üç albüm resim ve efemeraları tetkik edin.Bunlarıda dilerseniz kullanabilirsiniz.



İyi günlerde görüşmek dileklerimle.



M Ali Zeren, 17 Şubat 2008


----------------------------------


Aydin agabey,



Dun gslaag sitesinde, yazilarinizda gezindim. Site harika, yazilariniz enfes, onlari toplanmis ve guzel sunulmus gormek icimi isitti. Hem sitenizin hem yazilarinizin duyurularini tekrar tekrar yapmaliyiz orada. Yapacagiz zaten. Dun bunu dusundum. Ilk olanakta ben de gerekeni yapacagim. (ilk vaktim oldugunda yani, affedin beni bu nedenle)



Saygilarimla.



Gün ARUN 113, 25 Şubat 2008


-----------------------------------



Aydin Bey merhaba


Hazirladiginiz sitenin öncelikle Bursa sayfasini, daha sonra da müzik sayfalarini ve digerlerini inceledim. Paylastigimiz noktalari da gördüm. Böyle bir ise zaman ve emek harcamak, bunlara derlemek takdire sayan. Sizi kutluyor ve tüm günlerinizin bu sekilde verimli olmasini diliyorum. Selamlar.Mustafa GEYVE, 2 Mart 2008


-------------------------------


Sayin Ataberk,



Blogunuz cok hosuma gitti.



22 sene evvel biraktigim dunyanin en guzel sehri Istanbul'u bana tekrar gezdirdiniz.



tesekkur ederim



selam ve saygilarla



David Hasday



New York, 7 Mart 2008


-----------------------------------


Sayın Ataberk,



Biraz önce oğlumun haber vermesiyle sitenize baktım. Elinize sağlık, kutluyorum. Ben de, unutulmuş, unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerin arayışı, duyurulması çabasındayım. Blogunuzda sergilediğiniz bilgilere, belgelere kendi genelağ yerimde yer vermek, beni, ziyaretçilerimi pek sevindirecek, mutlu edecek. Bilmem izninizi alabilir miyim?



Bu arada belirteyim, ilgilendiğim konular arasında dilimiz, müzik, yazın, sinema önde geliyor. Sinemayla ilgili bir kitabım (http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=110695 ), araştırma yazılarım, senaryolarım, öykülerim vb. var. Bir göz atabilirseniz, http://www.ilgilik.net/ size bir fikir verebilir sanıyorum.



Başarılarınızın artarak sürmesi dileğiyle selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.



İnal Karagözoğlu, 10 Mart 2008


----------------------------------



Aydın Abi,



Tesadüfen



”Anılara Yolculuk”



Bloguna takıldım.



Bir defada keşfedilemez.



Dönüp dönüp bakacağım.



Teşekkürler.



Çok yaşa emi.



Sevgiler,



A.Şeref Türkmenoğlu, 22 Mart 2008


-----------------------------


Emeklerinize saglik, cok guzel olmus. Bir IEL ve ITU mezunu olarak da ayrica gurur duydum:) Saygilarimla,



Aydin Gurel, 23 Nisan 2008


-------------------------


Merhaba Aydın Bey,



Anılarda yolculuk sayfalarında gezinirken çocukluğuma gittim 4-5 yaşlarındaydım ve ilk defa film makinası görüyordum,İstanbul'dan Niyazi Dayı gelmişti ,Seher Nenemin kireç badanalı duvarına bir bez gerildi ve sizin eşinizin ve çocuklarınızın görüntüleriydi izlediklerimiz.Babanız parmaklarımı tutar birşeyler yapar hep eksik sayardı parmaklarımı onu güleryüzlü ve kocaman bir adam olarak hatırlıyorum çocukluğumdan.



Ben kimmiyim? ben Ümit Arıcan'ın küçük kızı Safinaz'ım,her ne kadar hiç tanışmamış olsakta selamlar sevgiler...



Safinaz KAROL, 31 Ekim 2008


-------------------------------



Ağbi bu güzel sayfalarına bakmak saatlerimi aldı. Yapması kim bilir ne kadar zaman ve emek gerektirmiştir.Ailem 1965'de Bursaya taşınmıştı. Abdal Köprüsünün 5-6 ev yakınına. Heryer gibi oralar da artık tanınmaz olmuş. O yıllarda köprü sayfandaki (daha önce görmediğim) o resmine benziyordu gene az çok.Güzel günler...


Murat Kalınyaprak 109, 1 Ekim 2008


------------------------------------



Aydın Bey sitenizi ziyaret ettim ve çok mutlu oldum. Lakin kendi çocukluğunun oyuncaklarını hatırlayıp bunu konu edip bugünün kuşaklarına aktaran maalesefki çok az büyüğümüz var. Yine maalesef ki geçmişe ait belleğimiz, sanki o güzelim oyuncakların yerine geçen modern oyuncaklarla birlikte yitip gitmaktedir.Aydın Bey, ben TRT çocuk televizyonu için eski ("Dedemin Oyuncağı) oyuncaklarımızı konu eden bir programın yapımcısıyım. Televizyonumuz Ekimde yayın hayatına başlayacaktır. Hazırlayacağım programda komuğumuza oyuncakla ilgili malzemeleri hazırlayarak ya da konuğumuzun desteğiyle; onun çocukluğunda yer etmiş bir oyuncağın yapım aşaması anlatımlı olarak gerçekleştirilecektir. Bu konuda önerilerinizi paylaşmanız bizi sevindirecektir. Yapımını bildiğiniz bir oyuncak varsa ve bunu bizimle program çekimiyle paylaşırsanız çok memnun oluruz. Şimdiden desteğiniz ve oyuncaklara olan duyarlılığınız için teşekkür ederiz, saygılar sunarız.


Engin Yıldız, 21 Eylül 2008


---------------------------------


Aydın bey günaydın,



sitenize meraktan hemen buradan bir göz attım. detaylı olarak evden bakacağız tabii. ellerinize ve yüreğinize sağlık diyorum. eski bursa ve istanbul resimleri çok ilgimi çekti. anlatımlarınızı da okuyacağım . tekrar teşekkürler. saygılarımızla,



Cenk Özçelik, 13 Şubat 2008 çarşamba


-------------------------------


Aydin Bey supersiniz !!!! tebrikler.



Ayşe Siner, 13 Şubat 2008 çarşamba


--------------------------------


Cok guzel. Super bir ani derlemesi. Size cok tesekkurler.Sanki o gunleri yasamis gibi hissettim. Sonsuz sevgi ve saygilarimla



Ali Rıza Tuğluk, 13 Şubat 2008 Çarşamba


----------------------------------


Harika bir site tebrikler tebrikler Aydın beyciğim cok yararlı ve enteresan. Bu sitenizinden faydalanabilecek ve memnunlukla takip edecek dostlar var acaba onlara da izninizle adresinizi iletebilirmiyim ?



Sevgiler ve tüm bu güzel şeylerin devamını getirmeniz dileyiğle



Fügen Evren, 13 Şubat 2008 Çarşamba


------------------------------------


Sevgili Aydın Ağabey;



Çok güzel bir site olmuş.Ellerinize sağlık ve teşekkürler. Saygılar.



Ahmet Dikencik, 13 Şubat 2008 Çarşamba


----------------------------------



Aydın Beycigim ,



bir ara sakin bir zamanda fırsat bulup okumak o güzel anlatımız esliginde kahvemi yudumlarken sizinle beraber gecmiste yolculuk yapmak isterim. Simdiden elinize, yureginize ve super hafızanıza saglık. Sevgilerimle



Özlem Şenkoyuncu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------


Sevgili Aydın beyciğim merhaba.



Anılara yolculuk'ta İstanbul'un o eski günlerini sanki yeniden yaşıyormuş gibi keyif aldım. Biliyorsun ben GS lı değilim. 1970 Maçka mezunuyum. O yıllarda İstanbul bir başkaydı.



Geçen sene Sirkeci'deki Orient ekspres'te yaptığımız Eski dostlar yemeğine Yenikapıdan Sirkeciye yürüyerek gelmiştik.Bu yürüyüşten büyük keyif almıştım. Eski günleri ya'dederek beraberce yürümüş ve eski günleri anımsamıştık.



Anılara yolculuk için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.



Harun Masatoğlu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------------


Aydin bey,



henuz tamamini okuyamadim ama okudugum bolumler ve fotograflar cok guzeldi.Elinize saglik. Selamlar



Sevgül Alper, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------


Ellerine saglik çok guzel olmus



Ali Meriçboyu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


---------------------------------



Ben de Aydın abimiz nerelere kayboldu diyordum. meğer yoğun bir çalışma içindeymiş. Blog'unuzu inceledim, çok beğendim. Yorum bile yazdım. Hayırlı olsun blogunuz.



Çok güzel olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Ben de sizden gelen mailleri güzelce derleyip, bir directory açıp saklamaya çalışıyordum. Ama böylesi çok daha güzel oldu ve size çok yakıştı. Sevgiler,



Yelda Dürüşken, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------



Merhaba Aydin bey,



Dun sayfaniza hizli bir bakis attim, simdi biraz daha bakacagim. Cok guzel olmus ellerinize saglik



Oldukca emek harcamissiniz. Harika gorunuyor



Sevil İnci Cankurt, 15 Şubat 2008 Cuma


---------------------------



Nefis bir arşiv..paylaştığınız için teşekkürler..Saygılar..



Ayfer Çırak, 15 Şubat 2008 Cuma


----------------------------------



Sevgili Ataberklerimiz Bu kadar güzel resimleri bulmak eskiyi bizlere yaşatmak breh breh (Bu aferin demektir.)Ben torunlarla Erim babamla meşgul olduğu için of günümde temiz bir nefes oldu.Her ikinizide öpüyoruz ilk fırsatta buluşmak dileğiyle. Nur. Erim dede(artık amca değil.)



Nursal Tarhan, 15 Şubat 2008 Cuma


------------------------------


Ozenle hazirlanmis bir blog...Teknik olarak kusursuz..Her sayfasini dikkatle okumak gerek...Hazirlayanin eline saglik...



Yorumkar, 12 Şubat 2008


--------------------------------------


Aydın Ataberk'in eseri, beni de çok etkiledi.


Ahmet Kuzucu, 26 Subat 2008 salı