Okul günlerimiz, gençlik yıllarındaki anılarımız ...

Merhaba, yazılarımı paylaşabilirsiniz, sonuçta paylaşmak için yazıldılar... Ancak lütfen emeğe saygı gösterin, isimsiz kullanılmalarına müsade etmeyin.

İlginize teşekkür ederim.


Datça pazarı - Temmuz 2011


Semt pazarlarını sever misiniz? Semt pazarları canlıdır; hareketlidir; renklidir; bereketlidir. Her pazarın kendine özgü kokuları, konukları vardır. Esnaf, günlerini pazarlara göre planlar; müşteriler, listelerini önceden hazırlar.

Pazarlar, birer bayram yeridir.

Hele yöresel pazarlar? Onların keyfi çok başkadır. Hiç bilmediğiniz tadlarla karşılaşıverirsiniz. Ayrılırken, gönlünüzün bir parçası orada kalır.

Gelin, bugün sizlerle birlikte Datça pazarını gezelim. Bir ucundan başlayalım.

Günlerden cumartesi. Esnaf, daha cuma akşamından geldi; yerleşti; tezgahını düzenledi. Bizleri bekliyor.


Pazarda bizi ilk önce yöresel ürünlerle dolu bir tezgah karşılıyor. Her etiketin üzerinde Datça var: "Datça Çam Balı", "Datça Ak Badem", "Datça Çiçek Balı", ...


Daha ikinci adımımızı atmadan, rengarenk bir tezgah yolumuzu kesiyor: Baharatçılar! Haşhaş mı istersiniz, kabuk tarçın mı istersiniz, safran mı istersiniz... hepsi var.


Ya o sabunlar? Zeytinyağlı sabunlar, hoş kokulu sabunlar, renkli sabunlar!. Nazar boncukları da cabası.


Banyo deyince, topukları da düşünmek gerekiyor. Topuk taşları boy, boy. Doğadan özenle toplanmış, pazarda yerlerini almış.


Şimdi, şifalı otlara geldik. Ada çayının hası burada. Her derde deva kuru otlar demet, demet.


İsterseniz, ada çayının tazesi de var. Bir tutam ada çayını sıcak su dolu bir çay bardağına atıyorsunuz, bir dilim limon kesiyorsunuz.... Şeker mi? İsterseniz koyabilirsiniz ama, doğal kalması daha iyi.


Altın çiçek. Bu ismi, rengi nedeniyle almış. Çay gibi içiliyor. Yararları saymakla bitmez.


Narpuz! Çocukluğumun narpuzu ile, nihayet yıllar sonra yeniden buluşuyoruz. Çok fazla yemek yiyip, midemiz bozulduğunda, yengemiz, amcamız bize hemen, narpuz suyu içirirlerdi. Çok keskin bir kokusu vardı. İçmesi zordu. Buna karşın içer içmez, mide sıkıntımız, şıp diye geçerdi. Derin, derin kokluyorum, çocukluğumun güzel günlerini arıyorum.


Siz, taze ot sevenlerdenseniz; onlar da sizi bekliyor. Fesleğen; hangi salataya girerse girsin, hemen ona bir kişilik kazandırıveriyor.


Datça, bir badem cenneti. Datça'ya gelip de badem yememek olmaz. Taze bademin, yarım kilosu 12,5 lira. Dileyen kabuklu olarak da alabilir.


Her zaman sözü edilen "kabak çiçeği".


Zeytinyağlı dolması pek güzel oluyor. Narindir. Özenle aş edilmeli.


Altın çilek, özel şeffaf kaplarında satılıyor. Yalnız, Altın Çilek almak için bile Datça pazarına gelenler oluyormuş.


Fatma Bacı ile bir süredir dostuz. Aynı tezgahı paylaştığı Mehmet ağayı soruyoruz. Okkalı bir söz söylüyor. Burada yazamıyoruz. Mehmet ağa, bugün gelmemiş.


Güneyin bamyası bir başka. Boyları oldukça büyük. Pişirilirken, ikiye, üçe bölünüyor. Boyuna bakıp, kart olduklarını düşünmeyin. Çok lezzetli oluyorlar.


Börülce, bu bölgenin olmazsa olmazı. Daha çok salata olarak yeniyor. Haşlıyorsunuz. Üzerine zeyinyağ, limon. Bir de sarmısak.


Patlıcanların rengi o kadar hoş ki! Bir özelliklerinin olup, olmadıklarını soruyoruz. "Yooooo" diyorlar.


Bu fotoğrafa bir isim koymak gerekirse, "Patlıcanların dansı" derdim. Alacası, moru, toparlağı, uzunu, kısası ....


Hiç de "kabak çiçeği" almaya gerek yokmuş. Datça'da kabaklar zaten çiçekleriyle satılıyor. Seçmesi sizden. En küçüklerinden alıyoruz.


İşte, ben buna tarla domatesi derim. Zaten etikette de öyle yazıyor. Fiyatı 1 lira. Derin, derin kokluyorum. İçime sindiriyorum. Üç öğün sofrada yer alıyor.


Semiz otu, daha yeni toplanmış. Yemyeşil. Taptaze. Diri, diri. İnsanın hemen oracıkta ısırıp yiyeceği geliyor.


Datça'da pazar, inanılmaz ucuz. Nerede olursak, olalım, her cumartesi Datça'ya mı gelmeli acaba? Ne dersiniz?


Kızlan köyünden Mustafa İlhan dayının tezgahında, maydanoz benzeri bir ürün görüyoruz: taze kişniş ya da bilimsel adıyla Koriender (fransızcası Coriandre).


Uzak doğu yemeklerini sevenler, bu şekli hariç, maydanozla tad yönünden kesinlikle ilgisi olmayan bitkiyi, balık yemeklerine ve çorbalarına koyarak güzel tadlar elde edebilirler....Hatta, yemek piştikten sonra, kıyılıp üstüne serpilince (fazla koymamak şartıyla) seveceğiniz bir koku getirir....Bir arkadaşım köftesine koyduğunu, ve harika bir tadı olduğunu söyledi...


Bu otun iki ismi birden var: "Kara kuru" ya da "deniz kerevizi". Dip kısımlarındaki sert kısımları atıp, olduğu gibi haşlıyorsunuz. Sonra, ister, üzerine zeytinyağı ve limon dökün, ister, sarmısaklı yoğurt dökün. Yaz turşusu da yapılabiliyor: haşladıktan sonra, sirke ve sarmısak eklerseniz, işte size yaz turşusu. Lokantaların önemli mezelerinden.


Zatinur bacı, en güzel "acur"un kendi tezgahında olduğunu söylüyor. Hiç onu kırar mıyız? Hemen birkaç tane alıyoruz. Seviniyor.


Burada kavun çok bereketli. Bazı tezgahlarda tanesi 1 lira, bazı tezgahlarda kilosu. İçleri de bal gibi tatlı.


Datça'da "meyve rejimi" yapmak, çok yararlı ve kolay. Her türlü meyve, taptaze. Marketlerden, kutu içinde meyve suyu almaya hiç mi hiç gerek yok.


Aaaaa! İncir mevsimi gelmiş. Biz incir, Ağustos'ta olur sanıyorduk. Temmuz'un yarısı olmadan, incir, tezgahlarda boy göstermeye başlamış.


Bu "pomelo" imiş. Tezgahtarın sözünü esas alıyoruz. Boyu, şeftali kadar. Kabuğu soyulup yeniyormuş. Kavun tadında. Denemek üzere biraz alıyoruz.


Kardinal üzümü. Köklerinin yeşil oluşu, yeni toplandıklarının kanıtı. Tanelerinin değişik boylarda oluşu ise, organik olduğunun belgesi.


Erik. Gel de yeme! Yanyana olduklarında sanki tablo oluşturuyorlar.


İster ondan, ister bundan, en iyisi her ikisinden! Lezzet ve vitamin depoları.


İşte, en büyük aşkım: Muğla zeytini. Etli mi etli; lezzetli mi lezzetli. Zeytinyağ içinde saklayıp, biraz da limon dilimi eklerseniz ..... yutkunmaktan devam edemiyorum.


Çökelek peyniri iki türlü oluyor: tuzlu ve taze. Tuzlusu, uzun süre saklanabiliyor. Tazesini hemen tüketmek gerekiyor. Çözüm ise çok kolay; her ikisinden eşit miktarda alıp, karıştırırsanız, tam sofralık oluyor. Kahvaltıya çıkarmadan önce, mutlaka yöresel zeytinyağ eklenmeli.


Sebze pazarında ayrıldıktan sonra, biraz da giysi pazarına göz atıyoruz.


Bu tezgahı, bizi izleyen bayanlar için görüntülüyoruz.


Erkekleri de unutur muyuz hiç? Bu kemerlerden biri de onlara aramağan olsun.

9 yorum:

Selen Eloğlu dedi ki...

Aydin Agabey
bu yazı icin cok tesekkurler. Pazarlar cok ama cok onemli, ne yazik ki gittikce degerlerini bilmez oluyoruz, oysa insanlar bircok ulkede kaybettikleri pazarlari geri getirmek icin cirpiniyorlar.
Ara ara pazarlar hakkinda da yaziyorum.
Fotograflar da cok guzel, bizimle paylastiginiz icin tesekkurler.
Selen Eloglu (134)

Nurcan Yahşi dedi ki...

Aydın bey merhaba, göndermiş olduğunuz foto röportaj ile ben de Datça pazarında şöyle bir gezindim. Yöresel yetişen sebze ve meyvelerin tadına baktım. Zatinur ve Fatma bacılarla sohbet ettim. Doyumsuz anlatımınız ile Datçayı görmesem de,görmüş kadar oldum ve büyük keyif aldım. Şu anda ben de Ayvalıkta ve yazlığımdayım. Söylediğiniz yöresel sebze ve meyvelerin, baharatların bir çoğu burada da var.Cunda'da balık keyfi,Şeytan sofrasının doyumsuz gün batımı ve denizin serinliği bana da böyle bir foto röportaj yapma isteği verdi. Ama bunu en güzel siz yaparsınız. En iyisi ben fotoğrafları göndereyim siz yazısını yazın ne dersiniz :) :) Teşekkürler Aydın bey yüreğinize ve elinize sağlık ....Kolay gelsin ,selamlar Ayvalıktan....
Nurcan Yahşi

Burçak Üstün Korkmaz dedi ki...

Aydın abicim gene gidilecek en güzel yeri bulmussunuz. Biz de ailecek Temmuz son hafta palamut büküne gitmek istiyoruz. Tavsiye edeceğiniz kalacak yer var mı? sevgiler
Burçak Üstün Korkmaz

Üstün Cicioğlu dedi ki...

Teşekkürler Sevgili Aydın,
ne güzel bir ileti bu böyle.
Gecenin bu saatinde ruhum rengarenk oldu, açtı adeta...
Ankara' nın stepinde, sayende kendimi Datça'da püfür pürür bir sahil kehvesinde,
pazar alış-verişimi yapmış, dönüşte mola çayımı içtiğimi hissettim.
Bir tatil kaçamağı yaptım sayende, adeta...
SS kal Kardeşim,
Üstün Cicioğlu, '63-99
Ankara

Özge Erin dedi ki...

Günaydın Aydın Abi,
Yazınız için teşekkürler, Sabah vakti içim heyecan doldu. İlk fırsatımda ziyaret etmek istedim Datça'yı.
Ben de sizlere bir resim göndermek istiyorum. Kabak çiçeklerini görünce anneannemin hediyesi aklıma geldi.
Bir de bizim Nevşehir taraflarında da ayhan patlıcanı ünlüdür. O lila rengi patlıcanların tombul olanları. Tadı acı değildir ve çekirdeksiz patlıcandır. Eğer bu sene gidersem sizlere tadımlık getiririm.
Aydın Abi bu kadar resimlerini görüp özendik, sipariş verebiliyor muyuz? :)
Size ve eşinize bol selamlar, iyi tatiller.
Özge Erin

Enis Abacıoğlu dedi ki...

Aydın Bey günaydın özletiğimiz duyguları bize yaşattınız teşekkürler.
Enis Abacıoğlu

Özlem Şenkoyuncu dedi ki...

Aydın Bey, valla pazara gitmiş kadar oldum. Sepetimi doldurdum ben de.
Datça bu sene kısmetse Ağustos’ta bizim de gitmek istediğimiz bir yer...Gelirsek mutlaka pazara da uğrayacağım özellikle kolyelerin olduğu standa...
Sevgiler
Özlem Şenkoyuncu

Fahrettin Ecevit dedi ki...

Sevgili Aydın, Datça pazarına gitmek için hemen programımı yapmağa başlıyorum. Çok güzel anlatımına teşekkürler özellikle bayram programına Datça'ya gidecek olanlara da fırsat.
Sevgiler
Fahrettin Ecevit

İslamda.org dedi ki...

Çok teşekkür ederim ayrıca siteme buyrun http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

Google
 

Sizlerden Gelenler ;

Sevgili Aydın; ağabeyin Mehmet'in Galatasaray Lisesinden sıra arkadaşıydım. Hatırlayacağını zannediyorum. Ayrıca bir de rahmetli Rahmi Ertin ortak dostumuzdu. Damadım ile kızımın sevgili amcaları idi. Uzun yıllar sonra, Mehmet'le buluştuk. İnşallah seninle de görüşürüz. Anılara Yolculuk siten, çocukluk ve ilk gençlik yıllarımdan, hayallerimde bile unutulmuş güzellikleri yeniden yaşamamı sağladı. Eline ve o güzel yüreğine sağlık. Görüşmek dileğiyle. Sevgiler.


Altuğ İşmen, 1 Mart 2010


----------------------------------------------------


Sayın Aydın Ataberk,


Çok çok güzel olmuş ellerinize ve emeklerinize sağlık. Eski bir İhsan Çizakcalı olarak ayrıca şu anda merhum abeyimin de çizakcanın ilk öğrencilerinden olması dolayısıyla eski Bursa'yı ve okulumu, yazılarınızda tekrar yaşamış oldum. Size minnettarlığımı ve şükranlarımı sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.Saygılarımla


Erhan Kurtulan, Elk.Müh., 17 Aralık 2008


-------------------------------------------------------


Sevgili Aydin,



Muhtesem bir eser yaratmissin. Seni kutlarim. Beni Ekvator Gine'sindeki yamyamlarin arasinda aglatmayi basardin. Saatlerce tek tek butun belgelere baktim. Tombul yanaklarindan opuyor ve seni tekrar kutluyorum. Artik bu birikimleri koyacagimiz bir web sitemizin olmasi gerekiyor. Ben de onu organize edeyim. Senin bu muhtesem birikimlerinle cok guzel bir siteye sahip olacagiz. Yakinda www.gsl97.org aramiza katilacak.



Seni sevgiyle kucakliyorum.



Mahmut Melih Kayahan, 9 Aralık 2008


---------------------------------------------------------


Sizlere tesadufen ogrendigim Sn Aydin ATABERK tarafindan hazirlanmis bir site adresi iletiyorum. İzlemeniz tavsiye olunur, harika bir calisma olmus. Ellerine ve yuregine saglik....


Öznur Dere, 24 Eylül 2008


--------------------------------------------------------------Sevgili Aydın bey, anılara yolculuk Blogunuzu inceledim. İnanılmaz bir şey. Ne çok emek var. Ben sizden daha genç :) olduğum için eskiye ait yazı ve görüntülerin bir kısmını özel yaşantımdan hatırladım ama çoğunu da geçmişe olan özel ilgimden dolayı hatırladım. Çok duygulandım. Ne olur bu yaptıklarınızı daha çok insan duysun, sizi daha çok insan tanısın. Sizi tanıyan bir kişi olmak benim için ne şans. Sizi çok seviyorum. Saygılarımla,


Sıdıka Parlak, 24 Eylül 2008


-------------------------------------------------------------Aydin Bey Gunaydin ,



Ellerinize saglik, soyle bir goz atabildim henuz, ilk firsatta satir aralarinda kaybolmak isterim .



Ozellikle benim icin de sizi tanimak cok buyuk bir sans .



Saygilar, Sevgiler,



Sibel Birçiçek, 25 Eylül 2008


-------------------------------------------------------------Sevgili Aydın ağbey,



Bize tekrar muhteşem bir yolculuk yaptırdın güzel anılara.Ellerine sağlık ağbey bize böyle nefis güzellikler yarattığın için.


Sevgiler, saygılar



Sinan Acarel, 25 Eylül 2008


------------------------------------------------------------Sevgili Kardesim Aydin,



Candan tebrikler! Iyi ki boylesine guzel sunulan ve ozlem degeri yuksek anilarini bir gunlukte topladin ve e-postalarda kaybolmamalarini sagladin.



Daha nice 5000'lere! Gerek icerik gerek sunudaki nitelik ilgiyi kendisi yaratiyor. Ne mutlu bizlere, ayni ailedeniz!



Sevgilerle,


Tuncer Ören (1955), 26 Kasım 2008


-------------------------------------------------------------Aydın Bey günaydın



Sizi kutluyorum. Bu azminiz ve paylaşma isteginiz hiç eksilmesin, artsın….



Selamlar



Mustafa GEYVE, 26 Kasım 2008


---------------------------------------------------------------


GÜNAYDINLAR AYDIN ABİCİĞİM; NASILSINIZ?? "ANILARA YOLCULUKTA" DAHA 10 000'Cİ, 50 000'Cİ , 500 000'Cİ ZİYARETÇİLERE ULAŞMANIZ DİLEĞİYLE. BEN BÜTÜN KALBEMLE İNANIYORUMKİ AYDIN ABİMİN KALEMİNİN YALINLIĞI, SADELİĞİYLE ULAŞILABİLİR. YAZILARI OKURKEN DALIP BİR YERLERE GİTMEMEK İMKANSIZ.. SEVGİLER,SAYGILAR


Şükran Durgan, 26 Kasım 2008


---------------------------------------------------------------Sayin Aydin agabey



Boylesine guzel, degerli bir birikimi bir araya getirdiginiz ve bunu hazine degerindeki bir belgesellige donusturdugunuz için sizi kutlarim. Müzik dersini gösteren fotografta, sag basta yer alan muzik ogretmeni, Almanya'da muzik egitimi gormus, oglu da bir donem unlu bir fagotcu olan rahmetli Enver Haraçci hocamizdir. Karli kis gunlerinde, Ortakoy'de okulun onunden denize girer ve esasli bir sekilde yuzerdi.



Grand Cour'da hocalar maçini gosteren fotografin sag tarafinda en bastaki siyah formali adi yazilmamis ogretmen de, Galatasaray Ilkokulu yavrukurtlari baskurtu ve de 1950'li 60'li yillarda Ortakoy'de ogretmenlik yapmis olan Huseyin hoca'dir.



Saygilar, sevgiler



Turgay Tuna 102, 26 Kasım 2008


------------------------------------------------------------Sevgili Aydin Kardesim,



Gercekten bir "online GS müzesi" yaratmisin, eline saglik ve tebrikler !



Ender Enön ( 94 x1962), 26 Kasım 2008


-------------------------------------------------------------Çok güzel, çok sevindim.. Tebrik ederim Aydın Bey.



Çok çok daha fazla kişiye ulaşması dileğiyle. Çünkü gerçekten çok güzel bir çalışma.



Sevgi ve Saygılarımla



Gizem Ertürk, 26 Kasım 2008


------------------------------------------------------------Sayın Aydın Ataberk,


Doğum yerim Bursa anılarına yaptığım gezintide, sizin de benim gibi halamın gelin gittiği konakta kurulan "Özel Yeni Okul"dan mezun olduğunuzu öğrendim. Yalnız ben 1957 mezunuyum.... Ne yazık ki daha sonra kurulan İhsan Çizakça Kolejinin kapandığını öğrendim. Merhum İhsan ve merhume Süheyla Çizakça'nın ruhları şad ve mekanları cennet olsun!Selamlarımla,


Beyza Üntuna, 28 Kasım 2008


Türkiye Cumhuriyeti, Atina-Pire Başkonsolosu


-------------------------------------------------------------



Sevgili Aydın agabey ;


Henuz sadece ıkı bolumu okudum . Ikıncı bolum ozel ılgı alanıma gıren oyuncaklardı . Gecmıse donup o yokluktakı zenginliklerimizi hatirlamak çok güzel . Bir kez daha tesekkür ederim . Bence oyuncak dostu ve oyuncak müzesinin kurucusu sevgili Sunay Akın'la temasa geçip O'nun da sitene ulaşmasini saglarsan çok mutlu olacaktir .Sevgi ile kalin


Bünyat AKIN(104-106 V.S.), 14 Şubat 2008


------------------------------


Degerli Kardeşim



Erol Günaydın ın arkasındaki ben Mehmet Ali ve yanımda Özer Berkay dan tebrikler,selamlar,sevgiler,ellerinize saglık.Özer Berkay ve ben GSLAAG den ayrıldık,resimde gördügünüz oturan GS a hizmet eden üç kardeşimize madalya ve plaket verdik.Tahminen 40 ın üstünde agabeyimiz,okul müdürümüz Meral Mercan ,kıymetlı GS lılar bu madalya ve plaketleri aldılar. Resim o tören sırasında çekildi.



Bilgisayar kullanmada cok acemiyim,ancak daha çok gencim yaşım 73 yavaş yavaş öğreneceğim...



Lütfen gslaag ye girin,orada devrelere girin,gsl55.free.fr dan hatıralara girin 2 sahife Necdet Mahfi Ayral ın kızı Jeyan hanımefendinin bana hediye ettiği üç albüm resim ve efemeraları tetkik edin.Bunlarıda dilerseniz kullanabilirsiniz.



İyi günlerde görüşmek dileklerimle.



M Ali Zeren, 17 Şubat 2008


----------------------------------


Aydin agabey,



Dun gslaag sitesinde, yazilarinizda gezindim. Site harika, yazilariniz enfes, onlari toplanmis ve guzel sunulmus gormek icimi isitti. Hem sitenizin hem yazilarinizin duyurularini tekrar tekrar yapmaliyiz orada. Yapacagiz zaten. Dun bunu dusundum. Ilk olanakta ben de gerekeni yapacagim. (ilk vaktim oldugunda yani, affedin beni bu nedenle)



Saygilarimla.



Gün ARUN 113, 25 Şubat 2008


-----------------------------------



Aydin Bey merhaba


Hazirladiginiz sitenin öncelikle Bursa sayfasini, daha sonra da müzik sayfalarini ve digerlerini inceledim. Paylastigimiz noktalari da gördüm. Böyle bir ise zaman ve emek harcamak, bunlara derlemek takdire sayan. Sizi kutluyor ve tüm günlerinizin bu sekilde verimli olmasini diliyorum. Selamlar.Mustafa GEYVE, 2 Mart 2008


-------------------------------


Sayin Ataberk,



Blogunuz cok hosuma gitti.



22 sene evvel biraktigim dunyanin en guzel sehri Istanbul'u bana tekrar gezdirdiniz.



tesekkur ederim



selam ve saygilarla



David Hasday



New York, 7 Mart 2008


-----------------------------------


Sayın Ataberk,



Biraz önce oğlumun haber vermesiyle sitenize baktım. Elinize sağlık, kutluyorum. Ben de, unutulmuş, unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerin arayışı, duyurulması çabasındayım. Blogunuzda sergilediğiniz bilgilere, belgelere kendi genelağ yerimde yer vermek, beni, ziyaretçilerimi pek sevindirecek, mutlu edecek. Bilmem izninizi alabilir miyim?



Bu arada belirteyim, ilgilendiğim konular arasında dilimiz, müzik, yazın, sinema önde geliyor. Sinemayla ilgili bir kitabım (http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=110695 ), araştırma yazılarım, senaryolarım, öykülerim vb. var. Bir göz atabilirseniz, http://www.ilgilik.net/ size bir fikir verebilir sanıyorum.



Başarılarınızın artarak sürmesi dileğiyle selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.



İnal Karagözoğlu, 10 Mart 2008


----------------------------------



Aydın Abi,



Tesadüfen



”Anılara Yolculuk”



Bloguna takıldım.



Bir defada keşfedilemez.



Dönüp dönüp bakacağım.



Teşekkürler.



Çok yaşa emi.



Sevgiler,



A.Şeref Türkmenoğlu, 22 Mart 2008


-----------------------------


Emeklerinize saglik, cok guzel olmus. Bir IEL ve ITU mezunu olarak da ayrica gurur duydum:) Saygilarimla,



Aydin Gurel, 23 Nisan 2008


-------------------------


Merhaba Aydın Bey,



Anılarda yolculuk sayfalarında gezinirken çocukluğuma gittim 4-5 yaşlarındaydım ve ilk defa film makinası görüyordum,İstanbul'dan Niyazi Dayı gelmişti ,Seher Nenemin kireç badanalı duvarına bir bez gerildi ve sizin eşinizin ve çocuklarınızın görüntüleriydi izlediklerimiz.Babanız parmaklarımı tutar birşeyler yapar hep eksik sayardı parmaklarımı onu güleryüzlü ve kocaman bir adam olarak hatırlıyorum çocukluğumdan.



Ben kimmiyim? ben Ümit Arıcan'ın küçük kızı Safinaz'ım,her ne kadar hiç tanışmamış olsakta selamlar sevgiler...



Safinaz KAROL, 31 Ekim 2008


-------------------------------



Ağbi bu güzel sayfalarına bakmak saatlerimi aldı. Yapması kim bilir ne kadar zaman ve emek gerektirmiştir.Ailem 1965'de Bursaya taşınmıştı. Abdal Köprüsünün 5-6 ev yakınına. Heryer gibi oralar da artık tanınmaz olmuş. O yıllarda köprü sayfandaki (daha önce görmediğim) o resmine benziyordu gene az çok.Güzel günler...


Murat Kalınyaprak 109, 1 Ekim 2008


------------------------------------



Aydın Bey sitenizi ziyaret ettim ve çok mutlu oldum. Lakin kendi çocukluğunun oyuncaklarını hatırlayıp bunu konu edip bugünün kuşaklarına aktaran maalesefki çok az büyüğümüz var. Yine maalesef ki geçmişe ait belleğimiz, sanki o güzelim oyuncakların yerine geçen modern oyuncaklarla birlikte yitip gitmaktedir.Aydın Bey, ben TRT çocuk televizyonu için eski ("Dedemin Oyuncağı) oyuncaklarımızı konu eden bir programın yapımcısıyım. Televizyonumuz Ekimde yayın hayatına başlayacaktır. Hazırlayacağım programda komuğumuza oyuncakla ilgili malzemeleri hazırlayarak ya da konuğumuzun desteğiyle; onun çocukluğunda yer etmiş bir oyuncağın yapım aşaması anlatımlı olarak gerçekleştirilecektir. Bu konuda önerilerinizi paylaşmanız bizi sevindirecektir. Yapımını bildiğiniz bir oyuncak varsa ve bunu bizimle program çekimiyle paylaşırsanız çok memnun oluruz. Şimdiden desteğiniz ve oyuncaklara olan duyarlılığınız için teşekkür ederiz, saygılar sunarız.


Engin Yıldız, 21 Eylül 2008


---------------------------------


Aydın bey günaydın,



sitenize meraktan hemen buradan bir göz attım. detaylı olarak evden bakacağız tabii. ellerinize ve yüreğinize sağlık diyorum. eski bursa ve istanbul resimleri çok ilgimi çekti. anlatımlarınızı da okuyacağım . tekrar teşekkürler. saygılarımızla,



Cenk Özçelik, 13 Şubat 2008 çarşamba


-------------------------------


Aydin Bey supersiniz !!!! tebrikler.



Ayşe Siner, 13 Şubat 2008 çarşamba


--------------------------------


Cok guzel. Super bir ani derlemesi. Size cok tesekkurler.Sanki o gunleri yasamis gibi hissettim. Sonsuz sevgi ve saygilarimla



Ali Rıza Tuğluk, 13 Şubat 2008 Çarşamba


----------------------------------


Harika bir site tebrikler tebrikler Aydın beyciğim cok yararlı ve enteresan. Bu sitenizinden faydalanabilecek ve memnunlukla takip edecek dostlar var acaba onlara da izninizle adresinizi iletebilirmiyim ?



Sevgiler ve tüm bu güzel şeylerin devamını getirmeniz dileyiğle



Fügen Evren, 13 Şubat 2008 Çarşamba


------------------------------------


Sevgili Aydın Ağabey;



Çok güzel bir site olmuş.Ellerinize sağlık ve teşekkürler. Saygılar.



Ahmet Dikencik, 13 Şubat 2008 Çarşamba


----------------------------------



Aydın Beycigim ,



bir ara sakin bir zamanda fırsat bulup okumak o güzel anlatımız esliginde kahvemi yudumlarken sizinle beraber gecmiste yolculuk yapmak isterim. Simdiden elinize, yureginize ve super hafızanıza saglık. Sevgilerimle



Özlem Şenkoyuncu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------


Sevgili Aydın beyciğim merhaba.



Anılara yolculuk'ta İstanbul'un o eski günlerini sanki yeniden yaşıyormuş gibi keyif aldım. Biliyorsun ben GS lı değilim. 1970 Maçka mezunuyum. O yıllarda İstanbul bir başkaydı.



Geçen sene Sirkeci'deki Orient ekspres'te yaptığımız Eski dostlar yemeğine Yenikapıdan Sirkeciye yürüyerek gelmiştik.Bu yürüyüşten büyük keyif almıştım. Eski günleri ya'dederek beraberce yürümüş ve eski günleri anımsamıştık.



Anılara yolculuk için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.



Harun Masatoğlu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------------


Aydin bey,



henuz tamamini okuyamadim ama okudugum bolumler ve fotograflar cok guzeldi.Elinize saglik. Selamlar



Sevgül Alper, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------


Ellerine saglik çok guzel olmus



Ali Meriçboyu, 13 Şubat 2008 Çarşamba


---------------------------------



Ben de Aydın abimiz nerelere kayboldu diyordum. meğer yoğun bir çalışma içindeymiş. Blog'unuzu inceledim, çok beğendim. Yorum bile yazdım. Hayırlı olsun blogunuz.



Çok güzel olmuş. Ellerinize, emeğinize sağlık. Ben de sizden gelen mailleri güzelce derleyip, bir directory açıp saklamaya çalışıyordum. Ama böylesi çok daha güzel oldu ve size çok yakıştı. Sevgiler,



Yelda Dürüşken, 13 Şubat 2008 Çarşamba


-------------------------------



Merhaba Aydin bey,



Dun sayfaniza hizli bir bakis attim, simdi biraz daha bakacagim. Cok guzel olmus ellerinize saglik



Oldukca emek harcamissiniz. Harika gorunuyor



Sevil İnci Cankurt, 15 Şubat 2008 Cuma


---------------------------



Nefis bir arşiv..paylaştığınız için teşekkürler..Saygılar..



Ayfer Çırak, 15 Şubat 2008 Cuma


----------------------------------



Sevgili Ataberklerimiz Bu kadar güzel resimleri bulmak eskiyi bizlere yaşatmak breh breh (Bu aferin demektir.)Ben torunlarla Erim babamla meşgul olduğu için of günümde temiz bir nefes oldu.Her ikinizide öpüyoruz ilk fırsatta buluşmak dileğiyle. Nur. Erim dede(artık amca değil.)



Nursal Tarhan, 15 Şubat 2008 Cuma


------------------------------


Ozenle hazirlanmis bir blog...Teknik olarak kusursuz..Her sayfasini dikkatle okumak gerek...Hazirlayanin eline saglik...



Yorumkar, 12 Şubat 2008


--------------------------------------


Aydın Ataberk'in eseri, beni de çok etkiledi.


Ahmet Kuzucu, 26 Subat 2008 salı